Parke çeşitleri arasında toplumda en çok bilinen ve en çok tercih edilen en çok parke türü lamine parke olmaktadır. Lamine parke ahşap tabakalarının iki ya da üç katman olacak şekilde 90 derece açı ile lamine edilmesi ile elde edilmektedir. Yüzde yüz ağaçtan elde edilen bu ürünler oldukça dayanıklı ve dirençli olmasının yanı sıra uzun ömürlü kullanıma uygun olmaktadır. En üst katmanında ağacın bizzat kendisinin bulunması da en önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Lamine kelime anlamı olarak yapıştırma anlamına gelmektedir. Birbirine yapışan katmanları ifade eden lamine parke evlerde en çok tercih edilen parke çeşidi olarak öne çıkmaktadır.
Neden Lamine Parke Tercih Edilmelidir?
Lamine parke doğaldır. Üç tabakası da tamamen doğal ahşap malzemesinden oluşan birbirine dik açı ile bağlanan ısı ve basınç ile uygulanan bir parke çeşidi olmaktadır.
Lamine parke üretiminden sonra paketlerinden çıkarıldığı zaman uygulamaya hazır halde olmaktadır. Her parke diğer parkeler ile birleşme açısından girinti ve çıkıntılara sahip olmaktadır. Bu özelliği hızlı ve kolay uygulama işlemi sağlamaktadır.
Lamine parkenin her türlü işlemleri daha önceden fabrikada yapılmaktadır. Kullanıma hazır hale getirilerek paketlenen lamine parke işlemi gerçekleştiren kişiye oldukça fazla kolaylık sağlamaktadır.
Yüzey kalitesi açısından oldukça hoş bir görünüm elde edilmesine katkı sağlayan lamine parke pürüzsüz bir görünüme sahip olmaktadır.
Renk konusunda değişim gibi hiçbir sorun yaşanması mevcut değildir.
Lamine parke kullanımında oluşacak her türlü sorunda tamir yapılması oldukça basit olmaktadır.
Lamine Parke Uygulanacak Zeminde Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?
Dökülen şap ürününün sıkı olarak dökülmesi oldukça fazla önem teşkil etmektedir.
Zeminin sıklığının sağlanması ve yüzeyin pürüzsüz olması gerekli bir durum olmaktadır.
Duvarla malzeme arasına koruyucu bir ürün konulması oldukça fazla önemli bir konu olmaktadır.
Yüzeye taşan tutkalın bir bez yardımı ile temizlenmesi gereklidir. Aksi takdirde daha sonrada çıkarması oldukça zor ve imkansız bir durum olmaktadır.
Zemine dökülen şap ürününün iyice kuruması ve soğuması oldukça fazla önem teşkil etmektedir.
Dökülen şap ürününün en az 30 gün dinlendirilmesi ve kurutulması daha mutlu ve olumlu sonuç elde etmede faydalı olmaktadır.